Studios

Studios and Ateliers available
meeting room innen mit tisch

Pavillon VCS3 Meeting Room

Ample 42 m² space with parquet floor and a warm, comfortable feel. ground-level individual entrance area with changing, directly accessible from the near side street (all barrier-free from early 2017), with good parking opportunities. Ambient black river stone flooring in entrée and restroom, which features a natural stone sink on a cherry tree log, cut from on the site. the white designer kitchen with bar comes fully equipped, and with plenty of stylish antique and modern classic tableware. large windows in three directions open to a rare panoramic garden view. All-round gallery rail for flexible placement of posters and artworks. depending on the purpose, suitable for up and around 25 persons for creative meetings, seminars, summer schools and presentations, more for receptions. it also caters for tasks such as film and photo shoots.

View room
on request
Studio one indoor

Pavillon VCS 1, Room One

Spacious front room close to the action, overlooking Kiehlufer Street and the canal, while on the long side situated within the calm and serene garden scenery. barrier-free access from early 2017, ample entrance area and disability-friendly shower bath, both with black river stone tiling. natural stone sink in the bathroom, on a cherry tree log cut from the site. fully equipped kitchenette and overhead storage. All-round gallery rail for flexible placement of posters and artworks. heavy, sound-proof folding glass wall adjacent to Room Two, which can be individually locked and communally opened. option to turn Room One and Two into one large space of almost 70 m², ideal for bigger presentations, screenings, or receptions with seating for as many as 50 persons. large roofed veranda with furniture. barrier-free, with disabled access. opportunity to participate in gardening

View room
on request
studio two indoor view

Pavillon VCS 1, Room Two

Spacious middle room with covered, large wooden boarded veranda. barrier-free from early 2017. the inspiringly asymmetrical layout includes a nice lounge niche with view onto the small pond, across the garden and further onto Kiehlufer canal street, inviting for coffee break birdwatch. fully equipped kitchenette with plenty of storage space. bath with black river stone flooring, and natural stone sink on cherry tree log cut from the site. small yet comfortable restroom. All-round gallery rail, allowing for flexible placement of posters and artworks. heavy, sound-proof folding glass wall adjacent to Room One, which can be individually locked and communally opened. option to turn Room One and Two into one large space of almost 70 m², ideal for larger presentations, screenings, or receptions with seating for as many as 50 persons. large roofed veranda with furniture. opportunity to participate in gardening

View room
on request
studio 3 indoor

Pavillon VCS 1, Room Three

Spacious with an asymmetrical feel, this is the quietest room in the pavillon, set off from the street and views. own, partly covered wooden veranda. the large windows open to the back garden, inviting for coffee-break birdwatch of the hoo-haa over at the small pond. fully equipped kitchenette with storage space. Large, disabled-friendly designer shower bath with sliding translucent door and ambient white pebble flooring; where a large natural stone sink sits on grandfather´s table. all-round gallery rail for flexible placement of posters and artworks. opportunity to participate in gardening

View room
on request
Atelier One inddor

Pavillon VCS 2, Atelier Space One

Protectively situated in the middle of the garden compound, this spacious and bright multipurpose-atelier comes with an extra 11 m² upper level storage gallery. the ceiling raises up to 5,30 meters. Shared kitchenette in reception area. Entrée and shower bathroom tiled with ambient natural black river stone. barrier-free access as of early 2017. All-round gallery rail, allowing for flexible placement of artworks. large own terrace, overlooking the garden all around, and across to the canal. Opportunity to participate in gardening

View room
on request

Pavillon VCS 2, Atelier Space Two

Ground level with large wooden-boarded veranda and barrier free access. Protectively situated in the middle of the garden compound, this spacious and bright multipurpose-atelier space comes with a high ceiling raising from 3,50 m to the 5,30 m rooftop. an upper level storage there provides an extra 4 m². shared kitchenette in reception area. entrée and shower bathroom tiled with ambient natural black river stone. all-round gallery rail for flexible placement of artworks. opportunity to participate in gardening

View room
on request