About the Studios

flexible workspaces of 26 to 69 m² - nicely green, surprisingly central
Outside Atelier Haus

The Visiting Creatives Studios are a new ensemble of three pavillons with flexible, temporary studio spaces for creative professionals. Cut off by the former Berlin Wall, the area was long off the radar but gained much popularity in recent years. Here, it still maintained an unusual countryside feel (with some raw edge thrown in) while being situated surprisingly central!

  • VCS Studios
    In numbers
  • Pavillons
  • flexible spaces
  • m² garden site

en_

Newly built and in a first stage of development, the Visiting Creatives Studios cater for designers, filmmakers, architects, photographers, scriptwriters, music producers, artists; for creative project teams, events or workshops and the like. The former garden compound is opened up for a larger user group, while staying integrated in an ample green ambience.

Good concentration can lead to quick results here, while working alongside other creatives might spark synergies. The setting also provides huge room for relaxation, with the ‘big city’ -shopping madness, food and entertainment- just down the road.

The spaces will all be barrier free from early 2017, and complete with fully flexible furnishing to meet individual needs. good parking opportunities. Enjoy working together in this nicely green yet central place.

de_

Die Visiting Creatives Studios wurden errichtet als flexible arbeitsstudios und ateliers für akteure aus der kreativwirtschaft. designer, filmschaffende, modeschöpfer, architekten, künstler, fotografen, autoren, musikproduzenten, projektteams und dergleichen finden hier raum für inspiration, entwicklung und neue perspektiven, während begegnungen mit kollegen synergien freisetzen können.

die neuen gebäude sind der erste projektabschnitt, sie tragen bezüge zur zwischenzeitlichen gartenanlage fort, öffnen dabei diesen besonderen ort für einen weiten nutzerkreis. als ‘zentrale randlage’ treffend beschrieben, leiten hier blickachsen den geist überall weit ins grüne, nur einen fußweg vom gewusel der einkaufsmeile Karl-Marx-Strasse, gastronomie und junger vergnügungsszene. gute parkmöglichkeiten.

die arbeitsräume sind -mit fertigstellung der außenanlagen 2017- alle barrierefrei, mit der möblierung flexibel anpassbar auf die individuellen bedürfnisse. hier läßt sich gut arbeiten.

Studio spaces

all ground level, barrier free with veranda and garden access

In no future can nature be dropped, so that we feel as well in an abstract vast parking place of artificialities as we would among long-established naturalistic appeals

Richard Neutra, architect